fredag 8. desember 2017

Årskalender - 2019

Heisann!

I denne omgang har vi hatt en oppgave der vi skulle lage en kalender. Vi fikk stor frihet til å designe den som vi ville, men vi skulle i hovedsak brukte vi programmene Indesign og Illustrator.

Gjort, lært og lurt.

Gjort: Jeg ville lage en personlig kalender som inneholdt noen av bildeprosjektene mine den siste tiden. Jeg prøvde å få bildene til å passe med årstiden, med tanke på budskap og farger. Jeg har valgt å holde uttrykket rent både med valg av font og hvordan jeg har komponert tekst og bilder i forhold til hverandre. Jeg har valgt å krysse av noen viktige datoer med en tegnet sirkel, i tillegg til at det skal være nok luft rundt datoene til å skrive inn noe for hånd. På forsiden finner du alle bildene du vil se gjennom året i miniatyrbilder. På baksiden lagde jeg et usymmetrisk mønster med farger som er direkte plukket opp fra bilene i kalenderen. Dette viser også at bildene står til hverandre selv om ikke alle nødvendigvis er relatert med hverandre.

Lært: Jeg har blitt tryggere på min bruk av Indesign og funnet mer ut av hvordan Illustrator og Indesign snakker sammen. Jeg har også lært at kontinuerlig arbeid lønner seg i denne typen oppgave, ettersom bildeideene mine var såpass delt.

Lurt: Til neste gang har jeg lært at jeg ikke skal lage alt i Illutrator for så å lime det inn i Indesign. Glad for at jeg oppdaget at det kunne skape komplikasjoner tidlig.




torsdag 1. juni 2017

Min mediatentamen - Matpakke

Heisann! 

For en liten stund tilbake hadde vi tentamen i mediafagene. Jeg valgte å ta tentamen i faget "medieuttrykk", der oppgaven gikk ut på å lage en brosjyre, infografikk, bildeserie eller reklamefilm. Jeg valgte å lage en brosjyre/katalog om nettopp matpakke. Jeg ville legge fokus på at matpakke er noe alle har godt av, og at det kan være både enkelt og godt. Fordi uten mat og drikke, duger helten ikke;) Jeg tenkte ut hva jeg trengte av matvarer, modeller og utstyr, tegner skisser av hvordan hver enkelt side skulle se ut, og planla farger og fonter. Jeg visste så og si hvordan resultatet ville se ut, før jeg begynte. Alt gikk på skinner og jeg rakk akkurat å levere i siste minutt. 

Når jeg skulle velge fonter og farger la jeg fokus på lekenhet og enkelhet, fordi jeg mener det passer temaet. Få fonter og rene farger. Jeg ønsker at katalogen skal treffe i alle aldere, og har derfor ikke veldig mye tekst, men heller lagt fokus på levende bilder. Når jeg tar bilder ser jeg alltid etter linjer og komposisjoner som skaper helhet og gjerne gir ett rent inntrykk. 

Personlig ble jeg fornøyd med resultatet. Det jeg ville gjort annerledes til neste gang ville vert å gjøre hele fila litt mindre, slik at jeg hadde sluppet diverse tekniske utfordringer. 

Slik ble resultatet:




mandag 29. mai 2017

Medieuttrykk - FYR


I denne FYR-oppgaven har vi kombinert fagene medieuttrykk og naturfag. Jeg kan jo starte med å si at jeg synes denne type oppgave er fin for å få litt variasjon i undervisningen. Man lærer mye samtidig som man jobber med det kreative.
I dette naturfagkapittelet har vi om temaet "energi". Oppgaven gikk ut på å lage en info-grafikkplakat som skulle ta for seg solfanger, solcelle eller varmepumpe. Jeg valgte varmepumpe fordi jeg følte at det var der jeg ville få et best resultat.

Layoutet på plakaten min er inspirert av en side i naturfag-kladdeboken min. Personlig synes jeg naturfag kan være noe vanskelig å sette seg inn i, og ville derfor forsøke å forklare hvordan en varmepumpe fungerer på enklest mulig måte, slik at det skal være mulig for flere å forstå. Med en enkel tegning og lite tekst, følte jeg at jeg oppnådde resultatet jeg ville ha. Jeg plasserte også en kaffeflekk og en blyant på arket for å få det til å se enda mer lekent og realistisk ut. 

Om det var noe jeg skulle endret på ved plakaten min, ville det vert fonten jeg har brukt til å forklare hvordan varmepumpen fungerer. Jeg ville hatt en font som så enda med håndskreven ut, men jeg rakk dessverre ikke lete etter nye fonter.


lørdag 6. mai 2017

Medieuttrykk - Logoarbeid


Slik ble resultatet mitt av oppgaven vi fikk utdelt i Medieuttrykk. Oppgaven gikk ut på å designe en logo til en restaurant ved navn "The Chef". Stikkord til logoen var økologisk og eksklusiv. Jeg startet med å skisse opp for hånd og kom frem til en logo jeg senere tegnet i programmet illustrator. Jeg fokuserte mye på ikoner som blader og kokkeluer. Under denne prosessen har jeg lært mange nye muligheter og teknikker innen illustrator. Når det kommer til resultatet ble jeg for det meste fornøyd. Målet mitt var å få logoen til å fremstå ren, leken og sunn, noe jeg følte kom godt frem.

tirsdag 25. april 2017

FAKE NEWS

I mediesamfunnet fikk vi en oppgave som gikk ut på å lage "fake news", godt oversatt til "falske nyheter" på norsk. Fake news er noe som har blusset opp  media den siste tiden. Spesielt etter president Donald Trump's tale på pressekonferanse under presidentvalget, der han anklagde Jim Acosta med ordene, "you are fake news!". Men hva er egentlig fake news? Det finnes flere definisjoner på dette, men det meste ligger i ordet og sier seg selv. Nyheter som er falske. Rykter og nyheter vinklet og vridd i ren propaganda hensikt. 

Når jeg selv skulle lage en såkalt falsk nyhet, rettet jeg meg naturlig mot Trump ettersom dette er en person jeg kobler opp mot temaet, og tittet nærmere på noe av det han kjemper og står for. Blant annet en plan om å bygge en omlag 3200 kilometer lang mur i ytterkanten av Mexico, noe jeg synes virker absurd i seg selv. Jeg bestemte meg derfor for å lage en nyhet som vedtok at bygningen av muren faktisk var iverksatt. Nå skal det sies at denne nyheten ikke er helt urealistisk at plutselig dukker opp en dag. Det jeg har gjort for å gjøre nyheten mer falsk, er å overdrive noe rundt konseptet. Blant annet størrelse og pris på mur. Og dette med enveisbillett til Mexico.

Når det kommer til layout har jeg prøvd å lage en kopi av en nyhets artikkel i Aftenposen. 

Slik ble resultatet:



mandag 27. mars 2017

Logoer

I Medieutrykk jobber vi med å designe egen logo. I forkant av dette må vi finne inspirasjon fra ulike kilder. Vi fikk derfor i oppgave å gå ut og ta bilder av ulike logoer vi kunne se. Jeg satte derfor sammen en liten collage av ganske tilfeldige logoer fra litt forskjellige steder.


søndag 26. februar 2017

Mediaseminar 16.02.16

Dagen startet med en introduksjon av dagen som vi fikk levert av Øystein.
Først ut til å snakke for oss var Jan Petter Dahl. Han snakket mye om hvordan media har blitt og hva som er aktuelt. Jeg synes han kom med relevant informasjon og det var interessant å høre han svare på spørsmålene som ble stilt. Etterfulgt av dette snakket to VG2 elever om CYAN stipendutstilling. Så hadde vi en kahoot som Hege hadde satt sammen, der premien var en middag for to. Det var så klart mediarelaterte spørsmål.

Vi fikk også besøk fra elver og lærere fra Kristiania høgskole. De snakket om ulike studielinjer innen kreative interesser som for eksempel design, skribent, fotograf, tegning, osv. Mye innenfor det estetiske.
Fotograf og kunstner Stig Marlon holdt foredrag om hans måte å lage kunst på. Han er nemlig ikke som de fleste andre fotografer som tar i bruk digitale verktøy. Marlon jobber med å fremkalle bilder i mørkerom. Han tar også noen oppdrag med digitale kameraer, men brenner for å kunne fremkalle noe som faktisk har vert der fysisk. Med andre ord, han tar ikke bilder, han lager dem.

Også til slutt Lucky View. Dette er en gruppe gutter som jobber med film og musikkproduksjon. De jobber mye med markedsføring og reklame. Alt startet med en guttegjeng som likte å drive med media og holdt fast ved det de likte å gjøre. De kom også med tips og triks til oss som har interesse for det samme som de drev med.

Personlig synes jeg denne seminardagen var en innholdsrik dag som gav gode eksempler på ulike yrker innen media.



tirsdag 31. januar 2017

Infografikk





Egenvurdering av infografikk

Dette har vi gjort:
Hele oppgaven startet med at vi fikk en kjapp gjennomgang av de åtte epokene innen mediehistorie. Deretter fikk vi utdelt oppgaver og grupper. Oppgaven gikk ut på å lage en infografisk film om en av epokene. Meg, Lina og Ronja-Marie fikk epoken «Dreiningen mot det visuelle», som var en epoke innenfor media mellom årene 1950-1960. Vi satte oss inn i epoken og startet med å planlegge hvordan vi ville bygge opp filmen. Vi visste lite om hvordan vi skulle lage filmen, men var enige om at vi ville ha med stemmer i bakgrunnen. Vi satte oss derfor ned og begynte å skrive manus.
Tiden hadde kommet for å presentere et fremlegg av ideen vår. Nærmest rett før det var vår tur, kommer ideen om å filme oss selv i koven og legge på bilder og noe annen film. Etter god tilbakemelding fra lærere valgte vi å gjøre det slik.
Første dagen vi skulle filme var Ronja dessverre syk, så jeg og Lina filmet kun oss selv. Et lite problem som oppstod var at dagen vi skulle filme Ronja, fant ingen lader til kameraet vi hadde brukt tidligere. Derfor ble bilde og lys noe forskjellig, men dette måtte bare gå.
Når vi var ferdig med å filme, satte vi filmen sammen i den rekkefølgen vi ville ha den og la på diverse bilder, lyder og andre filmklipp. Bildene vi la på filmen ble først maskert i Photoshop. Vi har også på noe tekst som vi designe i Illustrator.

Hva har jeg lært?
Jeg har jo lært mye om infografikk. Jeg har lært at det er mye pirk og brått tar en god del tid. Jeg merker jo stadig at jeg lærer nye ting om premiere pro, desto med jeg jobber med det.

Lurt til nestegang…
Personlig synes jeg resultatet kunne blitt bedre. Selvet konseptet er jeg fornøyd med men det var mye problemer med både lys og lyd på filmen. På klippene av og line hadde vi problemer med flimring og bråk fra lampene. Vi fikk også skygger i bildet. Men dette er feil jeg lærer av og tar med meg videre.



onsdag 18. januar 2017

Kakediagram


Her er resultatet av det vi har lært om å lage diagrammer i Illustrator. 



onsdag 11. januar 2017

Den Ukjente

Film - A møter B

Dette har vi gjort
Rollefordelinger:
Hovedperson A: Maja – Ronja Marie Langbråten
Birolle: Rikke – Sara Roed
Hovedperson B: Gjerningsmann – Stine Fredriksen/Emilie Brekke
Kameraansvarlig – Maria Kristina Kobbevik

Framgangsmåte:
Jeg var ikke der da gruppen bestemte seg for temaet. Men temaet ble bestem og roller ble fordelt. Utover det gjorde alle som de skulle og holdt seg til sitt. Jeg filma og de andre hadde sine roller. Ettersom jeg er bak kameraet tok jeg fort litt styring, men ikke mere enn jeg skulle.
Så fort vi var ferdig meg all filming begynte vi å klippe. Vi måtte filme noen klipp på nytt litt underveis da vi så at noe manglet og måtte tas med for å få bedre flyt i filmen. Vi så at det ikke var nok klipp av Rikke, noe so førte til at slutten ikke ga like mye mening. Problemet er at dagen vi skulle filme Rikke, hadde Sara glemt å ha håret likt og de samme klærne. Dette følte til brudd i kontinuiteten.
Personlig har jeg vært nødt til å klippe litt hjemme, men fikk gjort mye på skolen.

Dette har jeg lært
Jeg har blitt litt tryggere på Premier Pro, men ser at jeg har fortsatt mye igjen å lære. Jeg har også blitt noe tryggere på utstyret, og lært meg hva jeg trenger for å gå ut i opptak. Jeg merker også at når jeg ser på film uten om skolen, merker jeg allerede at jeg ser mere på utsnitt og vinkler, og tenker mye på hvor mye jobb som ligger bak.

Dette kan jeg ta med meg videre
Jeg synes kanskje ikke alt i dette prosjektet gikk like glatt. Det var flere ganger folk som hadde en viktig rolle foran kameraet glemte for eksempel kostyme. Vi hadde også flere i gruppa som også var mye borte grunnet sykdom.
Så til neste filmprosjekt vil jeg legge mere vekt på kommunikasjon innad i gruppa.











Pop Art

Når jeg skulle finne inspirasjon til mitt Popart-produkt valgte jeg å bruke Pinterest. Jeg fant et bilde av Audrey Hepburn. Dette er en jente jeg finner attraktiv og filmen «Breakfast at Tiffany's» stiller sterkt blant favorittene.

Så fort jeg hadde funnet inspirasjonskilde, fant jeg kostymene og tyggisen jeg trengte og fikset selvportrettet. Bildet er tatt av Ronja. Jeg synes ikke selve editeringen av bildet i Photoshop var veldig utfordrende, der jeg fant fargevalg hakket vanskeligere. Jeg valgte å gå for mest rosafarger. For å få det litt mer popartsy, fargela jeg kronen i en sterk gulfarge.


Når jeg skulle legge ved typografi tittet jeg på Zofies verden og lagde noe jeg syntes virker typisk popart. Teksten i boksen er rett og slett en quote av personen jeg har prøvd å etterlikne. 

lørdag 7. januar 2017

#Colours

Helt i starten av førstetermin vg1, fikk vi en ny fotooppgave hver fredag. Oppgaver med tema som eye trick, bevegelse, portrett eller typografi. Den ene oppgaven var #colours, og vi kunne utfolde oss som vi følte for, så lenge tema i bildene våre var farger. Jeg stod lenge fast, til jeg bestemte meg for å ta utgangspunkt i primærfargene våre. Rød, blå og gul. Primærfarger er grunnlaget for alle fargene i Ittens fargesirkel. Videre kan vi blande inn svart og hvit for å få flere toner av samme farge.

GUL
Gul er komplimentærfargen til lilla. Dette er en farge som ofte symboliserer glede og lykke. De fleste forbinder kanskje fargen gul med sola?



RØD
Komplimentærfargen til rød er grønn. Rød forbindes som regel med fare, lidenskap og kjærlighet.
For å få fram dette valgte jeg å ha med en rød rose.


BLÅ
Den siste fargen er blå. Blå er komlimentærfargen til oransje. Fargen blå blir forbundet til himmel og hav. Fargen symboliserer ofte noe konservativt, om du tenker politikk. Ellers er blå en beroligende og ærlig farge.


Modell: Hanna Elisabeth Kobbevik
Bilder: Maria Kristina Kobbevik