tirsdag 31. januar 2017

Infografikk





Egenvurdering av infografikk

Dette har vi gjort:
Hele oppgaven startet med at vi fikk en kjapp gjennomgang av de åtte epokene innen mediehistorie. Deretter fikk vi utdelt oppgaver og grupper. Oppgaven gikk ut på å lage en infografisk film om en av epokene. Meg, Lina og Ronja-Marie fikk epoken «Dreiningen mot det visuelle», som var en epoke innenfor media mellom årene 1950-1960. Vi satte oss inn i epoken og startet med å planlegge hvordan vi ville bygge opp filmen. Vi visste lite om hvordan vi skulle lage filmen, men var enige om at vi ville ha med stemmer i bakgrunnen. Vi satte oss derfor ned og begynte å skrive manus.
Tiden hadde kommet for å presentere et fremlegg av ideen vår. Nærmest rett før det var vår tur, kommer ideen om å filme oss selv i koven og legge på bilder og noe annen film. Etter god tilbakemelding fra lærere valgte vi å gjøre det slik.
Første dagen vi skulle filme var Ronja dessverre syk, så jeg og Lina filmet kun oss selv. Et lite problem som oppstod var at dagen vi skulle filme Ronja, fant ingen lader til kameraet vi hadde brukt tidligere. Derfor ble bilde og lys noe forskjellig, men dette måtte bare gå.
Når vi var ferdig med å filme, satte vi filmen sammen i den rekkefølgen vi ville ha den og la på diverse bilder, lyder og andre filmklipp. Bildene vi la på filmen ble først maskert i Photoshop. Vi har også på noe tekst som vi designe i Illustrator.

Hva har jeg lært?
Jeg har jo lært mye om infografikk. Jeg har lært at det er mye pirk og brått tar en god del tid. Jeg merker jo stadig at jeg lærer nye ting om premiere pro, desto med jeg jobber med det.

Lurt til nestegang…
Personlig synes jeg resultatet kunne blitt bedre. Selvet konseptet er jeg fornøyd med men det var mye problemer med både lys og lyd på filmen. På klippene av og line hadde vi problemer med flimring og bråk fra lampene. Vi fikk også skygger i bildet. Men dette er feil jeg lærer av og tar med meg videre.



onsdag 18. januar 2017

Kakediagram


Her er resultatet av det vi har lært om å lage diagrammer i Illustrator. 



onsdag 11. januar 2017

Den Ukjente

Film - A møter B

Dette har vi gjort
Rollefordelinger:
Hovedperson A: Maja – Ronja Marie Langbråten
Birolle: Rikke – Sara Roed
Hovedperson B: Gjerningsmann – Stine Fredriksen/Emilie Brekke
Kameraansvarlig – Maria Kristina Kobbevik

Framgangsmåte:
Jeg var ikke der da gruppen bestemte seg for temaet. Men temaet ble bestem og roller ble fordelt. Utover det gjorde alle som de skulle og holdt seg til sitt. Jeg filma og de andre hadde sine roller. Ettersom jeg er bak kameraet tok jeg fort litt styring, men ikke mere enn jeg skulle.
Så fort vi var ferdig meg all filming begynte vi å klippe. Vi måtte filme noen klipp på nytt litt underveis da vi så at noe manglet og måtte tas med for å få bedre flyt i filmen. Vi så at det ikke var nok klipp av Rikke, noe so førte til at slutten ikke ga like mye mening. Problemet er at dagen vi skulle filme Rikke, hadde Sara glemt å ha håret likt og de samme klærne. Dette følte til brudd i kontinuiteten.
Personlig har jeg vært nødt til å klippe litt hjemme, men fikk gjort mye på skolen.

Dette har jeg lært
Jeg har blitt litt tryggere på Premier Pro, men ser at jeg har fortsatt mye igjen å lære. Jeg har også blitt noe tryggere på utstyret, og lært meg hva jeg trenger for å gå ut i opptak. Jeg merker også at når jeg ser på film uten om skolen, merker jeg allerede at jeg ser mere på utsnitt og vinkler, og tenker mye på hvor mye jobb som ligger bak.

Dette kan jeg ta med meg videre
Jeg synes kanskje ikke alt i dette prosjektet gikk like glatt. Det var flere ganger folk som hadde en viktig rolle foran kameraet glemte for eksempel kostyme. Vi hadde også flere i gruppa som også var mye borte grunnet sykdom.
Så til neste filmprosjekt vil jeg legge mere vekt på kommunikasjon innad i gruppa.











Pop Art

Når jeg skulle finne inspirasjon til mitt Popart-produkt valgte jeg å bruke Pinterest. Jeg fant et bilde av Audrey Hepburn. Dette er en jente jeg finner attraktiv og filmen «Breakfast at Tiffany's» stiller sterkt blant favorittene.

Så fort jeg hadde funnet inspirasjonskilde, fant jeg kostymene og tyggisen jeg trengte og fikset selvportrettet. Bildet er tatt av Ronja. Jeg synes ikke selve editeringen av bildet i Photoshop var veldig utfordrende, der jeg fant fargevalg hakket vanskeligere. Jeg valgte å gå for mest rosafarger. For å få det litt mer popartsy, fargela jeg kronen i en sterk gulfarge.


Når jeg skulle legge ved typografi tittet jeg på Zofies verden og lagde noe jeg syntes virker typisk popart. Teksten i boksen er rett og slett en quote av personen jeg har prøvd å etterlikne. 

lørdag 7. januar 2017

#Colours

Helt i starten av førstetermin vg1, fikk vi en ny fotooppgave hver fredag. Oppgaver med tema som eye trick, bevegelse, portrett eller typografi. Den ene oppgaven var #colours, og vi kunne utfolde oss som vi følte for, så lenge tema i bildene våre var farger. Jeg stod lenge fast, til jeg bestemte meg for å ta utgangspunkt i primærfargene våre. Rød, blå og gul. Primærfarger er grunnlaget for alle fargene i Ittens fargesirkel. Videre kan vi blande inn svart og hvit for å få flere toner av samme farge.

GUL
Gul er komplimentærfargen til lilla. Dette er en farge som ofte symboliserer glede og lykke. De fleste forbinder kanskje fargen gul med sola?



RØD
Komplimentærfargen til rød er grønn. Rød forbindes som regel med fare, lidenskap og kjærlighet.
For å få fram dette valgte jeg å ha med en rød rose.


BLÅ
Den siste fargen er blå. Blå er komlimentærfargen til oransje. Fargen blå blir forbundet til himmel og hav. Fargen symboliserer ofte noe konservativt, om du tenker politikk. Ellers er blå en beroligende og ærlig farge.


Modell: Hanna Elisabeth Kobbevik
Bilder: Maria Kristina Kobbevik