mandag 29. mai 2017

Medieuttrykk - FYR


I denne FYR-oppgaven har vi kombinert fagene medieuttrykk og naturfag. Jeg kan jo starte med å si at jeg synes denne type oppgave er fin for å få litt variasjon i undervisningen. Man lærer mye samtidig som man jobber med det kreative.
I dette naturfagkapittelet har vi om temaet "energi". Oppgaven gikk ut på å lage en info-grafikkplakat som skulle ta for seg solfanger, solcelle eller varmepumpe. Jeg valgte varmepumpe fordi jeg følte at det var der jeg ville få et best resultat.

Layoutet på plakaten min er inspirert av en side i naturfag-kladdeboken min. Personlig synes jeg naturfag kan være noe vanskelig å sette seg inn i, og ville derfor forsøke å forklare hvordan en varmepumpe fungerer på enklest mulig måte, slik at det skal være mulig for flere å forstå. Med en enkel tegning og lite tekst, følte jeg at jeg oppnådde resultatet jeg ville ha. Jeg plasserte også en kaffeflekk og en blyant på arket for å få det til å se enda mer lekent og realistisk ut. 

Om det var noe jeg skulle endret på ved plakaten min, ville det vert fonten jeg har brukt til å forklare hvordan varmepumpen fungerer. Jeg ville hatt en font som så enda med håndskreven ut, men jeg rakk dessverre ikke lete etter nye fonter.


lørdag 6. mai 2017

Medieuttrykk - Logoarbeid


Slik ble resultatet mitt av oppgaven vi fikk utdelt i Medieuttrykk. Oppgaven gikk ut på å designe en logo til en restaurant ved navn "The Chef". Stikkord til logoen var økologisk og eksklusiv. Jeg startet med å skisse opp for hånd og kom frem til en logo jeg senere tegnet i programmet illustrator. Jeg fokuserte mye på ikoner som blader og kokkeluer. Under denne prosessen har jeg lært mange nye muligheter og teknikker innen illustrator. Når det kommer til resultatet ble jeg for det meste fornøyd. Målet mitt var å få logoen til å fremstå ren, leken og sunn, noe jeg følte kom godt frem.